Divi-teema: Hyvät ja huonot puolet suosituimmasta WordPress-teemasta

Kategoriat: ,

Divi-teema on yksi kaikista suosituimpia WordPress-teemoja, joka on yleisesti useiden freelancereiden ja mainostoimistojen käytössä tai pohjana itse luodulle child themelle. Myös Wuoreksen Custom-paketeissa pohjan muodostaa Divi-teema tai vaihtoehtoisesti GeneratePress. Tässä blogitekstissä kerrotaan Divin eduista ja haitoista sekä hinnoittelusta.

Divi-teema toimii aina WordPress-pohjalla. Ohjekirjastostamme löydät tarkempaa tietoa siitä, miten päivittää WordPress-sivuja.

Jos haluat ammattilaisen suunnittelemat verkkosivut, voit tilata verkkosivut yritykselle täältä.

Mikä on WordPress-teema ja mihin sitä käytetään?

WordPress-verkkosivuissa teema muodostaa pohjan verkkosivujen ulkonäölle. WordPress-teema määrittelee myös paljon sitä, mitä kaikkia ominaisuuksia sivustollesi voidaan rakentaa. Teemalla on myös vaikutusta mm. sivujen toiminnallisuuteen, yhteensopiviin lisäosiin, hakukoneoptimointiin… Oikeastaan melkein kaikkeen mitä sivuilla tapahtuu.

WordPress-teemoja löytyy useita tuhansia ja ne voi jaotella karkeasti kahdenlaisiin teemoihin: ilmaisiin ja maksullisiin premium-teemoihin. Divi-teema on maksullinen premium-teema. Käytännössä ammattimaiset verkkosivut vaativat maksullisen premium-teeman pohjalle ellei sitten itse koodaa sivuja.

Kaikissa WordPress-teemoissa muokkausvaraa ei ole oikeastaan ollenkaan, vaan ne on rakennettu spesifiä käyttötarkoitusta varten ja niiden muokkaaminen on hankalaa. Divi-teeman suurin etu on muokkain, jonka avulla voi luoda monenlaisia verkkosivuja ainutlaatuisella ulkoasulla eikä samankaltaisia laajan muokattavuuden teemoja ole paljoa.

Lisää teemoista voit lukea WP-beginnerin blogista. (englanniksi)

Kuka voi käyttää Divi-teemaa?

Ammattimaisen WordPress-verkkosivun rakentaminen Divillä vaatii harjoittelua ja ymmärrystä mm. hakukoneoptimoinnista, latausnopeudesta ja tietoturvasta. Diviä pidetään hankalampana työkaluna esimerkiksi Elementoriin verrattuna ja Divi-teema on useimmiten ammattilaisten kuin aloittelijoiden käytössä. Kuka tahansa voi kuitenkin alkaa opiskelemaan Divi-teeman käyttöä ja Elegantthemes tarjoaa laajan määrän tutoriaaleja verkkosivuillaan.

Divi-teema: hinta

Divi-teema maksaa 89 dollaria vuodessa tai eliniäksi ostettuna 249 dollaria. Molemmat paketit sisältävät myös kaikki päivitykset, läjän lisäosia ja muita premium-teemoja. Hinta on siis monin tavoin edullinen varsinkin kilpailijoihin verrattuna.

Ostaessasi ammattilaiselta Divi-verkkosivut, saat ne useimmiten huokeampaan hintaan kuin vanhanaikaisesti koodamalla, sillä sivujen rakentaminen Divillä on nopeaa ja ei vie paljon työtunteja.

Jos olet kiinnostunut siitä, kuinka paljon verkkosivut ylipäänsä maksavat, suosittelen lukemaan artikkelimme, jossa puhutaan kotisivujen hinnasta yrityksille.

Divi-teema: edut ja haitat

Me käytämme syystäkin Divi-teemaa verkkosivujemme rakentamiseen, sillä se on monella tapaa toimiva ratkaisu. Listaamme tässä tärkeimmät edut, mitä Divi-teeman taustalla on ja sen jälkeen pohdimme myös Divi-teeman haittoja.

Etu #1: Laaja muokattavuus

Divi-teema ei ole pelkästään staattinen ulkoasu, vaan enemmänkin muokkain, jolla sivuja voidaan rakentaa. Divi-teema sisältää tietysti läjän valmiita asetteluita, mutta ammattilaisen näkökulmasta kaikista parasta on se, että Divin avulla voi rakentaa juuri sellaisia verkkosivuja kuin itse haluaa. Divin avulla saa siis helposti aikaiseksi ainutlaatuisen ulkoasun ja jokainen Divillä rakennettu verkkosivu on erilainen.

Etu #2: WordPressin ja WooCommercen suosio

Divi-teema toimii vain WordPress-verkkosivuilla, joten Divi kävisi nopeasti käyttökelvottomaksi, jos WordPress menettäisi suosionsa. WordPress-julkaisujärjestelmä muodostaa kuitenkin jo yli kolmasosan koko internetistä. WordPressin suosion kasvaessa on helppo olettaa, että Divin merkitys ja käyttö kasvaa entisestään. Divin avulla onnistuu myös laadukkaiden verkkokauppojen rakentaminen, sillä se on yhteensopiva WooCommercen kanssa, joka taas on kaikista suosituin verkkokauppalisäosa WordPress-verkkosivuille.

Etu #3: Divi-muokkaimen käyttöliittymä

Divi-teeman muokkain sisältää laajan skaalan ominaisuuksia ja visuaalisen muokkaimen avulla verkkosivujen ulkonäköön tapahtuvat muutokset huomaa heti. Rakentamisessa ei myöskään välttämättä tarvitse ollenkaan css-koodia, ellei sitten lisää joitain tiettyjä lisäominaisuuksia, sillä jo itse Divi-muokkaimessa on niin huomattava määrä vaihtoehtoja.

Etu #4: Divi-teeman responsiivisuus

Yli puolet kaikesta liikenteestä tapahtuu nykyään mobiililaitteilla. Jokainen laadukas verkkosivu toimiikin erinomaisesti myös mobiilissa ja tämän kriteerin Divi-teema täyttää hyvin, sillä Divi-teeman avulla on helppo luoda myös mobiililaitteilla toimivia verkkosivuja.

Etu #5: Jatkuvat päivitykset

Johtuen suuresta suosiosta, Divillä on paljon käyttäjiä ja teemaa parannellaan sekä päivitetään koko ajan. Yleisimmät bugit korjataan nopeasti ja uusia ominaisuuksiakin ilmestyy koko ajan. Kaikista hienointa on, että kaikki päivitykset myös sisältyvät hintaan jopa koko eliniäksi.

Etu #6: Hakukoneoptimointi Divi-teemalla

Osa verkkosivujen suunnittelijoista on sitä mieltä, että Divi-teemalla on huono hakukonenäkyvyys. Todellisuudessa asia ei ole näin, vaan ammattilainen kykenee optimoimaan Divi-verkkosivuista helposti Google-näkyvät. On totta, että visuaaliset Divi-sivut saattavat ladata hitaasti ja yksi ongelma liittyy myös shortcodeihin (palataan tähän myöhemmin). Molemmat ongelmat ovat kuitenkin helposti ratkaistavissa pienellä optimoinnilla ja Divi-sivut näkyvätkin usein Googlen ensimmäisissä tuloksissa.

Etu #7: Hinta-laatusuhde

Elegantthemesin jäsenyys maksaa koko eliniäksi 249 dollaria ja vuodeksi 89 dollaria. Paketti sisältää Divi-teeman sekä kaikki muut Elegantthemesin premium-teemat ja pluginit. Ottaen huomioon kaiken mitä paketti sisältää, on helppo todeta hinnan olevan hyvinkin huokea.

Etu #8: Nopea rakentaa –> halpa hinta

Divi-teemalla sivut valmistuvat nopeammin kuin perinteisesti koodaamalla. Tämä tarkoittaa sitä, että ammattilainen käyttää vähemmän työtunteja sivujen suunnittelun parissa ja sinä saat sivusi huokeampaan hintaan. Divin avulla saat siis laadukasta sisältöä huokeaan hintaan.


Kuten huomaatte etuja teemalla on huomattava määrä. Haittojen määrä taas jää paljon pienemmäksi, sillä suurin osa Divin ongelmista on korjattu jo aikoja sitten päivitysten avulla. Kuten aikaisemmin totesin teema päivittyy automaattisesti koko ajan jäsenyyden ostamisen jälkeen, joten ongelmista päästään helposti eroon.

Haitta #1: Ei-optimoidut verkkosivut

Jos Divi-teemalla rakennettuja sivuja ei optimoida mitenkään, lopputuloksena on hitaasti latautuvat sivut, jotka eivät näy Googlessa ja venkoilevat myös mobiilissa. Hakukoneoptimointia varten pitää ladata vähintäänkin Yoast SEO ja tehdä tarvittavat muokkaukset, latausnopeuden edistämiseksi taas pitää pienentää kuvat ja ladata joku caching-plugin. Ilman näitä pakollisia ja elintärkeitä muutoksia, verkkosivuista ei välttämättä tule kovinkaan toimivia.

Haitta #2: Shortcodes

Visuaalisen muokkaimen avulla on helppo lisätä etukäteen tehtyjä moduuleita. Valmiiden moduulien lisääminen johtaa kuitenkin siihen, että verkkosivuilla on helposti läjä koodia, jota siellä ei muuten olisi. Tällä voi olla negatiivisia vaikutuksia hakukonenäkyvyyteen ja latausnopeuteen, jos sivuja ei optimoida.

Haitta #3: Latausnopeus mobiilissa

Vaikka Divin kanssa tekisi kuinka aggressiivista optimointia ja ottaisi käyttöön caching-pluginit sekä gzipin, jää silti latausnopeus mobiilissa hitaammaksi kuin esimerkiksi kilpailija GeneratePressillä, joka muodostaa pohjan esimerkiksi tälle verkkosivulle. Latausnopeus vaikuttaa sekä hakukonenäkyvyyteen että käyttäjäkokemukseen. Myös tietokoneella Divin latausnopeus voi olla hidas, mutta tästä ongelmasta pääsee eroon oikeastaan aina optimoimalla sivut.

Yhteenveto

Divi-teeman käyttäminen verkkosivujen pohjana on useimmiten fiksu valinta, jonka avulla saat laadukkaat verkkosivut huokeaan hintaan. Verkkosivut kannattaa kuitenkin ostaa ammattilaiselta, jotta yleisimmistä ongelmista päästään eroon. Negatiivinen haitta, josta on vaikeampi päästä eroon on latausnopeus mobiilissa, mutta senkin kanssa saa suhteellisia tuloksia optimoimalla.

Tilaa Divi-verkkosivut meiltä

Voit tilata meiltä hakukoneoptimoidut ja responsiiviset Divi-verkkosivut järkevään hintaan. Voit lukea lisää kaikista Wuoreksen verkkosivupalveluista tai tehdä suoraan tarjouspyynnön.

Voit myös ottaa meihin suoraan yhteyttä joko sähköpostitse (matias@wuores.fi) tai puhelimitse +358 45 263 6712.

Käytättekö te verkkosivujen rakentamiseen Divi-teemaa?

Käytämme Custom-palvelussamme Diviä yhtenä vaihtoehtoisena teemana. Voit lukea lisätietoja verkkosivupalveluistamme täältä.

Kuinka paljon Divi-verkkosivut maksavat?

Ammattimaisten Divi-verkkosivujen hinta vaihtelee suuresti sen pohjalta, mitä ominaisuuksia verkkosivuille lisätään. Kaikista varmin tapa tietää Divi-teemalla rakennettujen verkkosivujen hinta on tehdä tarjouspyyntö.

Voinko rakentaa Divi-verkkosivut itse?

Voit. Tällöin joudut ostamaan itsellesi Divi-työkalun ja opettelemaan käyttämään sitä. Divi-teeman elinikäinen lisenssi 249 dollaria.

Mikä on Divi-teema?

Divi on Elegantthemesin julkaisema premium-WordPress-teema. Se on useimpien mainostoimistojen ja freelancereiden käyttämä työkalu verkkosivujen rakentamiseen.

Miksi käyttää Diviä verkkosivujen rakentamiseen?

Divin avulla saat modernin ulkoasun omaavat, hakukoneoptimoidut ja responsiiviset verkkosivut. Jatkuvat päivitykset takaavat sen, että mahdolliset bugit ja tietoturvaongelmat korjataan nopeasti.